Na co nikdy nezapomeňte při zavařování. 7 zaručených tipů, které vám pomohou.

S cukrem to nepřehánět

Při výrobě marmelád doporučuji neřídit se přímo množstvím cukru v původním receptu, ale přidávat po částech a ochutnávat, ať cukr nepřebije původní chuť ovoce.

 

Bez chemie

Pektin – přírodní želírovací složku najdete za a) v hojném množství v rybízu a za b) v obchodech se zdravou výživou (pozor, už ho mají i v některých bezobalových prodejnách!).

 

Fantazie má zelenou

Pokud jste v kuchyni jako doma a improvizace na toto téma vám není cizí, zkuste to i při zavařování! Své volné tvorbě můžete během času dávat konkrétní podobu, recept vylepšovat, až si ho budou příští generace předávat jako rodinný poklad.

 

 

Celý článek vyšel v Pravém domácím časopisu č. 2018/08

jako součást hlavního tématu čísla Zavařování

 

Přečíst/koupit v digitální podobě

V papírové podobě k zakoupení u České pošty:

Tel: 800 300 302 nebo e-mail: postabo.prstc@cpost.cz​

 

O autorovi

Markéta Ovsíková

Pravý domácí časopis pro mě skýtá skutečné bohatství. Začíná to lidmi, kteří tvoří redakci a kteří jsou mi všichni milí. A dál se to krásně větví: díky článkům – většinou o zajímavých lidech – a také díky mnohým setkáním mám možnost poznávat další a další prima osoby. A díky nim se dál seznamuji s dalšími. Je to nekonečný proces, kterým proplouvám a který mě blaží.

Uvědomila jsem si, jak je pro mě důležitá komunikace, jak jsem ráda v kontaktu s dalšími lidmi. Do tohoto balíčku patří také organizování akcí. Za dobu své činnosti v PDČ už jsem měla nejednu příležitost podílet se na organizaci některé události či setkání. V těchto chvílích jsem jako ryba v divoké vodě, nabitá vidinou něco vytvořit. Když akce skončí, s radostí odplouvám do klidné samoty, kterou potřebuji stejně jako tvoření.

Tvůrcům časopisu a všem kolegům patří můj velký dík.

Dlouhé info

Zanechat komentář