Ukrytá energie spící v potravinách… poradíme, jak ji probudit

Anna Veselovská
Říká se, že v semínku je latentně přítomná celá rostlina, ať už jde o drobnou kytičku nebo o strom. Je v něm tedy i spousta úžasných látek, které rostlina potřebuje ke svému růstu. Krásná energie, život a blahodárné látky v semínkách spí. Existují postupy přípravy potraviny, které spící energii probouzejí. Namočit trochu čočky nebo ořechů trvá pár minut a druhý den vás v kuchyni budou čekat potraviny plné blahodárné energie, v kterých se probouzí život.

 

 

Kdyby šlo jen o jídlo, já osobně bych brzo přišla do pekla, takže vězte, že jsem si na probouzení potravin musela posvítit s někým o hodně povolanějším. Tímhle světem mě provázela Ráchel Weitzová. Pro tu je probouzení potravin každodenním chlebem. Ve sklenicích v kuchyni jí pořád něco bublá, klíčí a kvasí, ať už domácí limonády, fermentovaná zelenina nebo ořechy a semena namočené pro základ pomazánek, posyp na saláty a k dalšímu nepředstavitelně rozmanitému použití. Upřímné a skoro hmatatelné nadšení a radost z krás a možností, jak využívat potenciál prospěšných látek v potravinách, které na mě přenesla při svém vyprávění, na mě zapůsobily tolik, že jsem přestala potřebovat fakta. Ale nakonec i na tu vědeckou část věci došlo. Ať už záměrně, nebo bezděky, Ráchel se taky vyhnula veškerému stravovacímu zastrašování a jen nadšeně vyprávěla o síle a prospěšných látkách bylin, ořechů, semen a kvašených výrobků.

 

 

 

 

Celý článek vyšel v Pravém domácím časopisu č. 2018/04

 

Přečíst/koupit v digitální podobě

V papírové podobě k zakoupení u České pošty:

Tel: 800 300 302 nebo e-mail: postabo.prstc@cpost.cz​

 

O autorovi

Anna Veselovská

Anna Veselovská

Zanechat komentář